Tasclinx Telefoon: +31-645 224460

    Volgens een recent onderzoek van Panda Security heeft 80 % van alle computer gebruikers te maken met infectie door virussen. De belangrijkste categorie virussen in dit verband zijn zogenaamde Trojaanse Paarden (Trojan Horses). Verder stijgt de omvang van zogenaamde Malware (software die ervoor zorgt dat het normale gebruik van een computer nadelig wordt beïnvloed) schrikbarend. China is koploper in dit verband. In dat land wordt meer dan de helft van alle wereldwijd gerapporteerde infecties gevonden. Turkije en Peru zijn resp. tweede en derde op deze ranglijst en scoren 43% en 42% . Europa komt er in dit onderzoek een stuk beter vanaf. “Slechts” een kwart van de Europeanen is momenteel geinfecteerd door een soort van Malware. Waarbij Nederland ruim boven de 25% zit en Zweden relatief laag zit met 21.03%

    Screen Shot 2013-10-03 at 9.30.58 AM

    Duidelijk is wel dat internet/computer veiligheid naast informatiebeveiliging een hot item is en blijft in de wereld vandaag de dag. Het is belangrijk om systemen te beveiligen om zo misbruik te voorkomen. Of zo goed als mogelijk althans. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar ons “Gegevensbeveiliging dashboard” en geef u ook op voor de social media kennissessie (gratis deelname!) met blik op de juridische aspecten van social media.

    Bron (+grafiek): Panda Security
    Het artikel gaat niet in op besturingssysteem. PC betekend hier Personal Computer zoals oorspronkelijk bedoeld is. Hieronder vallen Windows, Linux en Mac.