Tasclinx Telefoon: +31-645 224460

    130318 JuriDe overheid hanteert voor het aanbesteden van diensten en werken stringente regels. Deze zijn o.a. vastgelegd in de Aanbestedingswet en in het Besluit aanbestedingsregels voor overheidsopdrachten (Bao). Tasclinx begeleidt met enige regelmaat zowel opdrachtgevers als aanbieders bij het voorbereiden en uitvoeren overheidsopodrachten. Bij openbare aanbestedingen is het verplicht om te werken met een stand still of Alcatel periode.

    Die periode van 15 dagen start op het moment dat een aanbestedende dienst bekend heeft gemaakt de uitvoering van een opdracht (voorlopig) te gunnen aan één bepaalde aanbieder. Gedurende deze periode hebben ‘verliezende’ aanbieders de tijd om bezwaar te maken tegen de (voorlopige) gunning. Een recente uitspraak van de voorzieningenrechter in Amsterdam werpt echter een nieuw licht op het gebruik van die Alcatel periode. Volg de link naar het artikel van  Tony van Wijk van Dirkzwager Advocaten.

    lightbulb_32px Aanbestedingsrecht + Hotwire

    Regelmatig (maar niet vaker dan 10 x) stuurt Tasclinx een e-mail nieuwsbrief uit. In deze nieuwsbrief vindt u allerlei leuke artikelen. Wordt gratis lid van de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte!