Tasclinx Telefoon: +31-645 224460

  Alles uit social Media halen 5 tips

  5 korte tips voor een betere toepassing van social media voor organisaties. Om verantwoord met social media aan de slag te gaan is het nuttig om uw acties weloverwogen voor te bereiden. Hieronder 5 praktische tips voor de start van uw social media aanwezigheid.

  1.        Een plan

  Schrijf (of laat dit doen) op wat u wilt bereiken met uw social media campagne.Bedenk ook waar u zeker niet naar toe wilt. Zie dit als een soort businessplan voor uw online marketing. Hierin staat omschreven wat, hoe en wanneer u acties gaat uitvoeren. Ook bepaalt u hier welke kanalen u gaat gebruiken.

  2.        Website/Landingspagina

  Zonder een goede website/landingspagina heeft het geen zin om met social media überhaupt te beginnen. Veel van uw (toekomstige-) klanten liken niet uw pagina en gaan van daaruit direct naar uw winkel of hangen aan de telefoon om uw product of dienst af te nemen. In plaats daarvan kijken ze graag rond op uw website om uit te zoeken wie u bent. Tegenwoordig kunt u redelijk eenvoudig een eigen website maken of dit laten doen. Wij kunnen u van begin tot eind hierin adviseren.

  3.        Het zorgen van content

  Zorg voor content. Dit kan in allerlei vormen zijn. Video’s zijn aan te bevelen, maar ook foto’s helpen uw pagina te vullen en personen zullen eerder geneigd zijn uw pagina te ‘liken’ of überhaupt te bezoeken.

  4.        Durf uw klanten om hulp te vragen en neem hen serieus

  Wees niet bang om te vragen wat klanten van u denken. Zij zijn geïnteresseerd in uw product of dienst en kunnen vertellen hoe ze die ervaren. Laat uw klanten vertellen wat aan uw product kan verbeteren en gebruik hen als ambassadeurs. Doe dit openbaar, andere gebruikers (toekomstige klanten!) zien dit en waarderen dat u zo open bent.

  5.        Gebruik Social Media Management software / website analytics

  De enige manier om te bepalen of uw social media campagne aanslaat is het maken van rapportages. Niet alleen het aantal likes op Facebook bepaalt uw succes hierop. Pandoraz Social Media Monitor zorgt ervoor dat u eenvoudig rapportages kunt maken op basis van activiteiten van u, uw klanten en eventueel uw concurrenten (via een merk/concurrenten analyse).  Met een gratis webapplicatie als Google Analytics kunt u bijhouden wie uw site bezoekt (geografische gegevens) en welke pagina’s ze tijdens hun bezoek bekijken. Ook de afkomst kunt u zien waar uw bezoekers vandaan komen.