Tasclinx Telefoon: +31-645 224460

  We zijn in deze hectische tijden voortdurend bezig om nog sneller, goedkoper en effectiever te werken. De eerlijkheid gebied te zeggen, dat dat soms wel bij een poging blijft. Maar af en toe zijn er van die vondsten die je verder helpen. Uit eigen ervaring volgen hier een aantal voorbeelden waarbij moderne techniek je kan helpen. Een aantal Apps die je gemakkelijk kunt installeren op je PC, Macbook of smartphone. Sommige apps hebben nogal voorkeur voor Apple (IOS), maar de meeste kun je op verschillende platformen gebruiken.

  Wachtwoorden

  Er zijn veel zogenaamde wachtwoordkluizen in omloop: programma’s met een beveiligde omgeving waarin  je je hele collectie wachtwoorden, maar ook creditcardgegevens etc. kunt opslaan. Want zeg eerlijk: de verzameling bij veel mensen is inmiddels zo groot dat je vaak niet meer weet welk wachtwoord voor welk account geldt. Het slechtste wat je kunt doen is overal briefjes ophangen met je wachtwoorden of overal hetzelfde wachtwoord gebruiken. Dat is dan al snel ontdekt en zelfs bepaalde bekende Nederlanders kunnen dan niet nalaten om eens een kijkje te gaan nemen onder jouw account (is overigens strafbaar!). Er zijn zoals gezegd veel van die softwarematige kluisjes. Een prima optie is Datavault Password Manager van Ascendo (www.ascendo-inc.com). Kosten  ca. € 11. Geschikt voor PC, Mac, iPhone, Blackberry.

  Projectmanagement

  Ons leven staat bol van de projectmatige activiteiten. Om projecten, maar ook de daarbij behorende planning en realisatie goed bij te houden is een projectmanagementprogramma nuttig. Podio is een applicatie die je daarbij kan helpen. Naast het plannen en bijhouden van projectactiviteiten kun je ook declaraties van uren vastleggen, je klantendatabase onderhouden, bestanden delen en meer daarmee samenhangende acties volgen. Podio is voor 5 gebruikers zelfs geheel gratis. Je kunt het gebruiken op je PC, je Mac of je iPhone.  http://www.podio.com

  Seatguru

  Vlieg je regelmatig dan is het handig om te weten wat de goede en minder goede plekken zijn in een vliegtuig. www.seatguru.com helpt je te ontdekken waar je wel en niet moet gaan zitten, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Zo ontdek je ook dat de ene Airbus 380 echt anders is dan een andere, afhankelijk van de maatschappij. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben zelf al een link opgenomen naar seatguru, maar wil je op zeker spelen dan gaat er niets boven het origineel. Je kunt via je vluchtnummer zoeken en dan heb je zo inzicht in welke plekken meer of minder geschikt zijn in een vliegtuig. Kun je businessclass vliegen, ook dan is het nuttig om even bij de gurus  te kijken. Ook als je een maandsalaris denkt te moeten besteden aan een enkele reis naar ver weg, dan kun je toch onverwacht op een minder handige plek achter het gordijntje of op de bovenverdieping terecht komen.

  Tripadvisor

  Ben je ergens in den vreemde, dan is het vaak een puzzel om erachter te komen wat wel en niet een goed restaurant is. Op Tripadvisor vindt je eindeloos veel recensies van hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden over de hele wereld. Afgezien van het vinden van een geschikte gelegenheid kom je via Tripadvisor ook zaken op het spoor die je als nietsvermoedende vreemdeling nooit had gevonden. Echt een aanrader. En vergeet niet je eigen ervaring te delen. www.tripadvisor.com

  Social Media

  Veel mensen kunnen niet zonder maar anderen lopen er in een grote boog om heen. Voor veel ondernemers is een reden om niet echt in de social media te duiken omdat ze betwijfelen of het zakelijk veel nut heeft. En bovendien – wil je het goed doen – dan kost het veel tijd. Social media (kanalen) zijn er in vele smaken en soorten. Zo is LinkedIn vooral voor zakelijk verkeer en bijvoorbeeld werven  van middelbaar en hoger opgeleiden. Twitter kan prima worden gebruikt voor snelle gebruikersondersteuning. Wil je echter klanten werven of behouden dan zul je op meerdere kanalen tegelijk en regelmatig actief moeten zijn. Daarvoor is Pandoraz (www.pandoraz.com) . Pandoraz is een betaald online dashboard en monitor waarmee je vanuit één omgeving al je social media kanalen kunt managen. Ook kun je hier je berichten opmaken (waaronder je nieuwsbrief) en in een scheduler zetten. Heb je dan ergens een paar uurtjes over dan kun je een aantal berichten voor bijvoorbeeld LinkedIn of Twitter voorbereiden en ze op een door jou gewenst moment door Pandoraz laten versturen. Het programma meldt je dan ook wanneer je bericht is verstuurd. Bovendien volgt hij hoe vaak een bericht is bekeken en hoe bijvoorbeeld je concurrenten bezig zijn. Bespaart je veel tijd.

  Herman Timmermans / 130429