Tasclinx Telefoon: +31-645 224460

   

  Tasclinx @ CES2014: Toekomst Laptop

  Zakelijke gebruikers en consumenten vragen steeds krachtiger computers die gemakkelijk zijn mee te nemen, die 140106 CES logobeschikken over een lange batterijduur en die zijn voorzien van verschillende invoermogelijkheden. Was de combinatie laptop (tablet en los te koppelen toetsenbord) nog een uitzondering, in 2014 is het een normaal product geworden. Toch twijfelen nog veel fabrikanten over de definitieve lijn die moet worden gevolgd. Voorlopig bieden de meeste grote computerleveranciers alle opties aan. Dus zowel klassieke laptops, hybride machines of convertibles (te gebruiken als klassiek laptop, maar ook als tablet) en tablets.

  Het gebruik van touchscreens op laptops lijkt inmiddels normaal te worden. De meeste nieuwe laptops en convertibles beschikken over een touchscreen, waarmee het mogelijk is om sneller en natuurlijker te navigeren in een programma. De komst van Windows 8.1 versnelt dit proces.

  Nieuw is de opkomst van zogenaamde 4K schermen met een resolutie die ca. 4 maal groter is dan van een Full High Definition scherm. Het leidt geen twijfel dat dit type schermen het komende jaar zal doorbreken. Er lijkt ook een standaard maat voor een mobiele laptop te ontstaan: 13 inch. Mede door de steeds betere resolutie van de gebruikte schermen is het niet langer noodzakelijk om grote machines te gebruiken. Al deze ontwikkelingen zien we terug bij een leverancier als Toshiba. We gebruiken deze leverancier als voorbeeld. Daarmee willen we niet zeggen dat Toshiba unieke is. Alle overige grote fabrikanten zitten nagenoeg op dezelfde lijn.

  In de video laten we Bill Monroe aan het woord en krijgen we de visie van een van de grote PC- en laptop fabrikanten over de ontwikkeling van laptops, convertibles, tablets, 4K schermen en touchscreens te horen. Tasclinx maakte nog meer video’s deze CES. U ziet een overzicht op deze pagina (CES2014 Dashboard).