Tasclinx Telefoon: +31-645 224460

  Twitter in het kort
  In 2006 is Twitter gestart. Twitter is een internetdienst waarmee je korte berichten (max 140 tekens) kunt versturen naar gebruikers die ook Twitter gebruiken. Twitter is een zogenaamde social media service of kanaal. De berichten, die je met Twitter verstuurt, worden “Tweets” genoemd. Om Twitter te kunnen gebruiken moet je een account hebben. Hoe je die krijgt: http://tlinkx.com/11qTUGf

  Heb je eenmaal een bericht, sorry Tweet, verzonden dan kan de ontvanger het bericht doorsturen naar anderen. Dat heet ‘re-tweeten’. Zo kun je in korte tijd informatie delen met veel anderen. Momenteel zijn er wereldwijd ongeveer 500 miljoen mensen lid van Twitter. Die 500 miljoen sturen meer dan 300 miljoen tweets per dag uit. Meer dan de helft van alle berichten heeft een persoonlijk karakter. Zakelijk kun je met Twitter relaties onderhouden, klanten ondersteunen met tips, nieuwtjes aankondigen, vragen aan gebruikers hoe zij je merk of product ervaren, hulp vragen bij problemen die je zelf niet kunt oplossen, kortom met Twitter is heel veel (zakelijk) mogelijk. Zowel voor individuen als bedrijven.

  Aardige reclameplaat zul je zeggen. Maar hoe kom je er zakelijk mee aan de slag? In deze beknopte handleiding lees je meer over het gebruik en de reden waarom je Twitter zou moeten gebruiken. Kom je er niet uit, stuur dan een e-mail (servicedesk@tasclinx.com) of misschien wel een tweet: @tasclinx

  Het doel
  Het doel is om in 140 tekens informatie te verspreiden naar andere gebruikers van Twitter. Twitter kan worden gebruikt op een PC, op smartphone of tablet. Voor alle bekende besturingssystemen (Windows, IOS, Android, Windows Phone etc.) is de Twitter software beschikbaar.

  De mogelijkheden
  De mogelijkheden van Twitter zijn eindeloos! Bijvoorbeeld: het opzetten van een eenvoudige helpdesk waarbij (potentiële) klanten in 140 tekens vragen of opmerkingen kunnen geven. Hierbij kun je vervolgens weer op inspelen. Alles verloopt transparant en is voor iedereen zichtbaar. Een andere mogelijkheid is geld inzamelen voor een goed doel. Of wat dacht je van het geven van een recensie over een aardig concert of een goed restaurant? Je eigen fantasie bepaalt wat je met Twitter doet.


  Meer weten? Lees het volledige artikel op: Pandoraz.com