Tasclinx Telefoon: +31-645 224460

  Wat is de zin van afbeeldingen? Hoe maakt het social media berichten beter? Een artikel met 5 handige tips. Het gezegde: een afbeelding zegt meer dan 1000 worden geldt absoluut wanneer het gaat om social media berichten. Veel mensen gebruiken social media als een vorm van “snack nieuws”. Snelle updates over van alles en nog wat. Een Twitter bericht met daarin een link naar een webpagina met A4tjes vol tekst leest niemand graag. Daarnaast komt de like-factor hierdoor in het gedrang. Bezoekers (potentiele klanten) zullen u hierdoor sneller gaan overslaan.

  Hoe is dit dan op te lossen?

  Multimedia is al lang een oplossing voor het interessanter maken van (nieuws)berichten. Door een afbeelding bij een artikel te plaatsen lezen mensen dat artikel eerder dan zonder deze afbeelding. Dit geldt bij social media ook. Voeg een afbeelding of video boodschap toe aan uw bericht en u zult zien dat meer mensen uw bericht bekijken, doorklikken en/of delen.

  Screen Shot 2013-11-18 at 11.19.46

  Twitter “verbetert” afbeelding en video delen

  Twitter lijkt te begrijpen dat het belangrijk is om afbeeldingen te delen. Het heeft daarom eind oktober er voor gekozen om afbeeldingen in de Twitter feed van diverse apps automatisch te tonen. Hoewel dit natuurlijk erg mooi is en de gebruiker in staat stelt om sneller afbeeldingen te bekijken, plaatsen veel gebruikers er ook vraagtekens bij. Zakelijk Twitter nodig? Pas dan goed op wie u volgt, Twitter maakt namelijk geen onderscheid in SFW en NSFW  (suitable for work/not suitable for work). Dat is een belangrijk gegeven, enkele gebruikers op het twitter forum waren naar eigen zeggen al bijna ontslagen.

   

   

  5 Tips voor betere social media berichten

  1. Maak korte, duidelijke en ‘makkelijk’ te begrijpen berichten
  2. Voorzie berichten van hashtags maar overdrijf niet
  3. Maak een foto en voeg deze toe (indien nuttig)
  4. Pas op met reclame (20%/80%)
  5. Deel content (whitepaper, artikel, etc.)

  Achtergrond informatie