Tasclinx Telefoon: +31-645 224460

  Dagelijks worden we geconfronteerd met berichten over misbruik van persoonlijke gegevens. Identiteitsfraude, waarbij een kwaadwillende buitenstaander, de privé data gebruikt van iemand anders, komt steeds vaker voor. Mensen die daarmee worden geconfronteerd lijden ernstige schade, die vaak ook vergaande gevolgen kan hebben. Naarmate meer van onze privé gegevens digitaal worden opgeslagen neemt het risico van misbruik en diefstal toe.

  Privacyingevaar.nl en Identiteitingevaar.nl

  Tegelijkertijd hebben steeds meer mensen oog voor het risico van misbruik van hun gegevens. Steeds meer mensen nemen zelf maatregelen om hun risico op identiteitsfraude te verminderen. Daarom hebben we het plan opgevat om burgers en bedrijven uit te nodigen om hun aanpak ter voorkoming van identiteitsfraude te delen met anderen. We hebben daarvoor 2 websites in het leven geroepen: www.privacyingevaar.nl en www.identiteitingevaar.nl . We willen aan u als privé persoon of vertegenwoordiger van een bedrijf vragen om uw aanpak, ideeën, vondsten, werkwijze in het kort te beschrijven, zodat anderen daar ook hun voordeel mee kunnen doen. We zijn ook op zoek naar voorbeelden van fraudes, diefstal of misbruik van gegevens die u heeft ervaren. Een gewaarschuwd mens telt tenslotte voor twee. De informatie die we zo verzamelen zullen we rubriceren en publiek maken op een aantrekkelijke manier.

  Doe mee en krijg The Pouch!

  Screen Shot 2014-03-19 at 14.20.58Voor de eerste 25 inzenders van een serieus idee, casebeschrijving stellen we gratis The Pouch beschikbaar. The Pouch is een hoesje voor uw smartphone waarmee u tijdelijk het traceren van uw wifi of bluetooth koppeling blokkeert, zonder dat u uw toestel hoeft uit te zetten of in de vliegtuigstand moet zetten. Handig voor als u in een vergadering zit, een toneelvoorstelling bijwoont of niet ‘gevolgd’ wil worden in een winkel met bluetooth of wifi tracking.

  Ga naar de speciale actie pagina.