Tasclinx Telefoon: +31-645 224460

  Regelmatig krijgen wij hier de vraag. Wat is Zakelijk Social Media gebruik? Of: Waarom moet ik iets met social media doen als ondernemer? Omdat iedereen het doet zeker? Vanuit onze ervaring is dat juist een reden om voorzichtig te zijn. De vraag is wel een goede vraag, maar wat is het antwoord erop en hoe moet je het toepassen? In dit artikel vindt u een aantal tips die u een beter beeld geven van social media gericht op zakelijk gebruik.

  Social media is gemaakt voor consumenten

  Social media was nooit zo groot geweest als het slechts voor organisaties onderling gemaakt zou zijn. De grote massa maakt het succesvol en dat is goed te zien. Meer dan 1.1 miljard personen zijn lid van Facebook, en hoewel jongeren (vooral Azië) afscheid lijken te nemen van Facebook blijft het onverminderd populair. Hetzelfde geldt voor Twitter en vooral ook Youtube. Miljoenen mensen overal ter wereld maken dagelijks gebruik van social media omdat het leuk, interessant en vooral erg handig is.Screen Shot 2013-11-29 at 11.51.40

  Social Media is een kans voor organisaties

  Doordat er juist zoveel consumenten op social media kanalen actief zijn, wil dit niet zeggen dat het exclusief voor deze groep is. Juist hierdoor heeft u als ondernemer een kans om dit te benutten, alleen moet u dit wel zelf aangrijpen. Alsof u een gratis billboard krijgt aangeboden langs een drukke snelweg maar er nog niks heeft opgezet. Het is belangrijk om deze plek aan te kleden en zo nu en dan te veranderen. Reclame maken via social media werkt in veel gevallen niet. U zult dus een goed plan moeten maken over welke berichten u dan de wereld in gaat sturen en vooral ook wanneer.

  Social media is kennis delenScreen Shot 2013-11-29 at 11.41.33

  Social Media gebruik gaat vaak fout. Zeker op het moment dat u er voor kiest om dit als een nieuw marketing/reclame kanaal te zien. Anders dan vroeger zijn veel social media gebruikers een stuk kritischer over het content dat zij consumeren. Als u niet interessant genoeg bent zullen zij u stoppen met volgen. Met slechts een klik op de muis heeft u er een volger bij of… af. Zorg ervoor dat u uw kennis dus deelt. Interessante nieuwtjes binnen het vakgebied waar u zoveel van weet. Dat klinkt eng, uw kennis delen. Maar ervaring leert dat men uiteindelijk toch de specialist nodig heeft. Dat bent u.

  De kans benutten

  Hoe u social media ook inzet; het is een unieke kans om bezoekers naar uw product of organisatie te trekken. Niet alleen staat u beter in contact met uw bezoekers, u zult beter vindbaar worden (SEO/Zoekmachine optimalisatie) waardoor u het verkeer naar uw website sterk zal zien stijgen.  Dit zorgt er uiteindelijk voor dat u steeds meer klanten zult aantrekken en dat zij ook tevredener zullen zijn

  Meten is weten

  Het klinkt als een cliché, maar meten is weten. Alleen als u uw voortgang meet, weet u of het goed gaat of dat er misschien een kleine bijsturing noodzakelijk is. Hiervoor kunt u Pandoraz gebruiken.  Niet alleen voor het meten van uw social media campagne, ook het leesbaar maken van Google Analytics en het uitsturen van berichten over al uw kanalen. Vanuit 1 enkel dashboard regelt u al uw social media taken. Wel zo prettig.

  Bekijk meer artikelen over social media, hier. De gehele maand november is het namelijk: Social Media Thema maand bij Tasclinx.