Tasclinx Telefoon: +31-645 224460

  Windows XP mag niet meer. Maar wat dan?

  Gaat u Windows XP upgraden? Dan is Windows 7 of 8 de beste keuze. In dit artikel helpen wij u graag op weg over te stappen op Windows 7 of 8. Daar Windows Vista niet meer beschikbaar is, is deze niet meegenomen in dit artikel. Veel bedrijven zullen niet direct (kunnen) overstappen op Windows 8. Andere bedrijven willen simpelweg niet overstappen voor een besturingssysteem zich bewezen heeft. Neem daarom een verstandige keus en raadpleeg vooraf of benodigde software werkt op uw nieuwe systeem.

  Verkrijgbaarheid Windows 7

  Windows 7 is officieel nog verkrijgbaar en wel tot oktober 2014. Dit geldt voor nieuwe computers. Losse licenties zijn  schaars maar wel nog te vinden online. Vraag uw lokale computerspeciaalzaak voor meer informatie/mogelijkheden. Uitgebreide ondersteuning voor Windows 7 loopt door tot 2020. U heeft dan nog voldoende tijd om te kunnen werken met een dergelijke licentie. In vergelijking met Windows 8 scheelt dit 3 jaar (namelijk 2023).

  Waarmee dient u rekening te houden?

  Niet alle software die u mogelijk heeft voor Windows XP werkt ‘out-of-the-box’ voor Windows 7. Microsoft heeft wel een virtualisatie oplossing hiervoor beschikbaar gemaakt genaamd: XP-mode. Dit werkt niet voor Windows 8.

  Let op de minimale specificaties voor het gekozen besturingssysteem. Zoals bij computers altijd geldt; hoe meer hoe beter. Vooral op het gebied van processor en geheugen kunt u veel winst behalen. Hierbij moet tevens aangegeven worden dat computers vandaag de dag een stuk minder kosten dan enkele jaren geleden. Voor hetzelfde geld of zelfs minder koopt u een relatief snelle computer. Goed en snel genoeg om zakelijk zonder irritaties te kunnen werken. Voor zware bewerkingen (zoals video bewerking) zijn deze specificaties ver onder de maat.

  Windows 8

  U kunt er haast niet meer om heen. Windows 8 is al een poos uit en doet het vooral goed op touchscreen-ondersteunde computers. Doordat Windows 8 een tablet en een desktop interface combineert is het gemakkelijk navigeren door het besturingssysteem. Let er wel op dat het sterk afwijkt van Windows XP. Ook zullen niet alle (zakelijke) applicaties werken op Windows 8.

  Vergeet niet uw computer te beveiligen

  Mogelijk werkt uw antivirusscanner niet meer op Windows 7 of 8.  Installeer in dat geval een nieuwe versie en/of vernieuw uw licentie. Er zijn ook gratis alternatieven beschikbaar. Bijvoorbeeld Microsoft Security Essentials (gratis download, Windows 7) of Microsoft Defender (Windows 8).

  Dat andere besturingssysteem: Apple Mac of zelfs Linux?

  In dit artikel wordt exclusief gesproken over Microsoft Windows en wat hier de mogelijkheden voor zijn. Natuurlijk zijn er ook andere mogelijkheden, zoals Apple OSX of zelfs een Linux distributie. Als u gewend bent met werken op Microsoft Windows XP is Windows 7 (of 8) een logische en veilige keuze. Bent u benieuwd naar de andere optie en bereid het een en ander anders te doen/leren, kijk dan eens verder voor Apple OSX. Laat u hierin goed adviseren door een specialist.

  En verder..

  Windows XP Ondersteuning stopt morgen, 8 april. U kunt dan Windows XP voor de laatste keer updaten. Indien u Windows XP toch nodig heeft, probeer dan waar mogelijk de internetverbinding uit te schakelen. Wij adviseren u graag bij het uitzoeken van een betrouwbare zakelijke partner en assisteren daar waar nodig. Neem hiervoor contact met ons op via de contactpagina.